ITS ALREADY 2018!


Assalamualaikum & Hi !



Alhamdulillah pejam celik dah bulan 8 tahun 2018. Rasa pantas betul masa berlalu and so much had happened since my last post end of 2017. I really miss writing in my blog however it has always not been my top priorities as i have so much in hand. Now before everything get forgotten i would like to embed everything that happened for the past few months in my blog.

Looking back since my last update masa tu tengah sibuk dengan urusan renovation farmasi and i have been really busy since then. Alhamdulillah now Farmasi Yayasan dah beroperasi lebih pada 6 bulan. It was an emotional roller coaster however the best experience i had ever had in my life.

Kalau cerita proses nak bukak farmasi tu MasyaAllah memang tak cukup 1 post ahahha, maybe InsyaAllah when time permits i will share it here in my blog in detail.

Cukup lah cakap the first 6 months memang hidup tunggang langgang nak betul betul setup. Jujur cakap kami siap tidur, mandi, makan & minum semua dekat farmasi. Anak-anak lah paling banyak berkorban terperuk dalam farmasi. 6 months yang mencabar tapi cukup bermakna untuk kami. I consider it one of the most important experience for us to be strong and better at business.

Kami bukak around January partially then, bulan Februari tu mula bukak with a staff hired plus a PA for my shaklee business. Masa tu bukak kedai tanpa ada signboard but Alhamdulillah, Allah sentiasa berikan rezeki tak disangka. Hujung February lepas pasang Signboard tu memang terus naik mendadak performance Alhamdulillah.




The journey so far has been so good despite the struggles in the beginning. Terlalu banyak yang Allah mudahkan macam recently landlord kami sewa kedai nih buatkan mozek and ramp dekat depan farmasi FOC. Ya Allah beribu jugak tu jimat dengan mozek and upah pasang. Syukur Alhamdulillah.

Lepas farmasi bukak my focus memang banyak dekat farmasi and focus kepada shaklee mula berkurang but i already told myself, 6 months top untuk bring things up for the pharmacy then akan back to normal again.




Alhamdulillah July kembali buat comeback and aktif again dengan shaklee. Not to say selama 6 bulan farmasi bukak awal awal tu tak buat shaklee, buat tu buat but my focus is not there hence performance takkan sama bila tengah focus. Despite that Alhamdulillah i have very active teammates, and sangat indipendent despite mak diorang busy diorang keep on fighting.

Once in a while turun padang bagi semangat, and i say to them they will get the Elyana i used to be in July and Alhamdulillah they did. 

Now that farmasi dah mula beroperasi and my shaklee journey is back into focus, i am ready to go all out with full gear on untuk capai setiap impian untuk tahun seterusnya.

I have high hopes for my shaklee journey and farmasi and InsyaAllah dengan izin Allah i believe i can do it.




Everything El dah abadikan dalam VISION BOARD so that everyday i will be reminded about my big why.

InsyaAllah.

Mohon doa semua ya untuk kami :)


Comments

Popular Posts